تحصیل در ترکیه با آسانترین راه
امروزه تحصیل در ترکیه با آسانترین راه به یکی از گزینه های تحصیلی برای دانشجویان ایرانی تبدیل شده است. از دلایل محبوبیت تحصیل در ترکیه می توان به دانشگاه های معتبر این کشور، هزینه های تحصیل و زندگی کمتر نسبت به سایر کشورهای خارجی و همینطور نزدیکی به کشورمان اشاره کرد.
در این مقاله ما سعی داریم شما را با شرایط و مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه و اخذ اقامت تحصیلی در کشور ترکیه آشنا کنیم. پس با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.
شرایط تحصیلی در ترکیه
شرایط تحصیل در ترکیه چگونه است؟ آیا می توان تحصیل در ترکیه با آسانترین راه را انتخاب کرد؟در کدام دانشگاه های ترکیه می توان تحصیل کرد؟ هزینه های تحصیل در ترکیه چقدر است؟ آیا می توان در ترکیه به صورت رایگان تحصیل کرد؟ و بسیاری سوال های دیگر که برای علاقه مندان تحصیل در ترکیه پیش می آید، کارشناسان ما در موسسه آتاکان آماده پاسخگویی به سوالات شما و ارائه مشاوره رایگان در زمینه تحصیل در ترکیه با آسانترین راه می باشند.
مزایای تحصیل در ترکیه
مدارک تمام دانشگاه های ترکیه اعم از دانشگاه دولتی و خصوصی بر طبق توافق نامه ی بولونیا، مدرک بین المللی محسوب می شوند و مطابق با برنامه های اروپا، مدرک ها را استانداردسازی می شوند. در کنار اینها بسیاری از دانشگاه های ترکیه به تبادل دانشجو با بهترین دانشگاه های اروپایی می پردازند. در جدیدترین سیستم رتبه دهی دانشگاهی جهان QS، تحصیل در ترکیه در جایگاه ۴۳ام قرار گرفته است.
چرا زندگی و تحصیل در ترکیه اینقدر طرفدار دارد؟
- برای تحصیل در کشور ترکیه تهیه ویزای تحصیلی به سهولت انجام می شود و مشکلاتی از این قبیل نخواهید داشت.
- کشور ترکیه چندین فرهنگ را در خود جای داده است تحصیل در این کشور یعنی شما احساس غربت نمی کنید.
- در رتبه بندی های جهانی ترکیه از لحاظ کیفیت زندگی و کیفیت آموزش عالی در بین ۴۵ کشور برتر دنیا قرار گرفته است.
- سیستم آموزشی ترکیه با سیستم آموزشی کشور های اروپایی و آمریکایی کاملا مطابقت دارد.
- بورسیه فول فاند و درصدی هم توسط دولت و هم توسط دانشگاه های خصوصی هر سال به هزاران دانشجو اختصاص می یابد.
- هر یک از دانشگاه های ترکیه حداقل عضو یکی از معاهده های بین المللی آراسموس پلاس، بولونیا، فارابی و… هستند. و بر اساس توافق نامه بین کشور ترکیه با کشورهای اروپایی و آمریکایی امکان تحصیل در این کشورها از سال دوم برای شما وجود دارد.
- دولت ترکیه اهمیت زیادی به دانشجویان خارجی قائل است بطوریکه هزینه بسیار گسترده ای را برای دانشجویان خارجی خود می کند، از سال ۲۰۰۶ تعداد متقاضیان برای تحصیل در کشور ترکیه به صورت تصاعدی در حال افزایش است.
- هزینه های زندگی و تحصیل در ترکیه 2022 نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی مناسب است.
- پذیرش دانشجو با آزمون های بین المللی: کشور ترکیه از طریق آزمون های بین المللی مانند SAT و GRE نیز دانشجو می گیرد. این آزمون ها در خود ترکیه نیز برگزار می شود و متقاضیان می توانند با قبولی در این آزمون ها در ترکیه برای تحصیل در کشورهای اروپایی و آمریکا نیز اقدام نمایند.
- هزینه تحصیلی در ترکیه به نسبت پایین تر از کشور های دیگر اروپایی است.
- سطح دانشگاه های ترکیه هم سطح و حتی در برخی موارد بالاتر از اروپا می باشد این درحالیست که هزینه زندگی و تحصیل در ترکیه نسبت به اروپا، کانادا و آمریکا بسیار مقرون به صرفه تر است.
شرایط تحصیل در ترکیه 2022
شما برای تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا) در ترکیه به چهار مورد ضروری برای تحصیل در ترکیه و دریافت بورسیه در سال 2022 نیازمند هستید:
انتخاب رشته و دانشگاه
شما ابتدا باید رشته و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید: می خواهید در کدام دانشگاه در چه رشته و در چه مقطعی تحصیل کنید؟ شما می توانید به زبان های مختلف انگلیسی، ترکی و حتی برخی زبان های دیگر در بهترین دانشگاه های این کشور مشغول تحصیل کنید. دانشگاه هایی که سطح آنها با معیارهای جهانی همخوانی دارد.
شهریه ها و شرایط بورسیه
داستن این موارد که ذکر می شود برای شما بسیار مهم است. شهریه های تحصیلی در رشته و دانشگاه مورد نظر شما چقدر است؟ و آیا با شرایط مالی شما همخوانی دارد و می توانید از عهده مخارج تحصیل که شامل شهریه دانشگاه، هزینه اسکان و هزینه های خوراک و پوشاک است، بربیائید یا خیر؟
و یا اگر بدنبال اخذ بورسیه تحصیلی در ترکیه هستید شرایط بورس دانشگاه مد نظر را چک کنید. اگر قصد دارید بورسیه تحصیل در ترکیه ۲۰۲۲ را بدست آورید، گزینه های زیادی می تواند برای شما باشد اما شرایط اعطای بورس در دانشگاه های مختلف متفاوت است. بهترین راه برای فهمیدن شرایط بورسیه، کسب اطلاعات از وبسایت دانشگاه مد نظر است. برای اطلاع از شرایط بورسیه تحصیلی دولت ترکیه سایت Turkey Burslary را می توانید بررسی کنید و یا با مشاوران ما در موسسه آتاکان تماس بگیرید.
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه
آماده کردن مدارک مورد نیاز بعد از اینکه رشته، دانشگاه و مقطع مورد نظر خود را تعیین کردید، قدم بعدی است. در کشور ترکیه هر دانشگاه برای پذیرش دانشجویان بین المللی، شرایط متفاوتی دارد، به همین خاطر مدارک مورد نیاز برای هر رشته و دانشگاه نیز فرق می کند. اما مدارک کلی مورد نیاز را در این مقاله برایتان شرح خواهیم داد.
آزمون های مورد نیاز برای تحصیل
آزمون های پیش نیاز را باید بدانید. اکثر دانشگاه های ترکیه آزمون ورودی یوس را برگزار می کنند اما برخی از دانشگاهها آزمون های ورودی مخصوص برای مقاطع مختلف و یا نمره آزمون زبان را نیز شاید نیاز داشته باشند.
باید بدانید که یکی از اصلی ترین موارد مورد نیاز برای تحصیل متقاضی در مقطع کارشناسی شرکت در آزمون یوس می باشد. متقاضیان تحصیل در ترکیه چه در زمینه رشته های پزشکی و چه رشته های مهندسی و یا حتی تحصیل در رشته های علوم انسانی برای مثال رشته موسیقی لازم است تا در آزمون یوس شرکت نمایند.
آزمون یوس
آزمون YÖS ترکیه شامل دو بخش اصلی است که بخش اول برای سنجش استعداد تحصیلی پایه طراحی شده است و ۸۰ سوال دارد که در حیطه هوش، استعداد تحصیلی، ریاضی . هندسه می باشد. زمان پاسخگویی به سوالات ۹۰ دقیقه بوده و شما در هنگام ثبت نام می توانید زبان انگلیسی یا ترکی را برای پاسخ گویی انتخاب کنید. در بخش دوم سطح زبان ترکی استانبولی داوطلب بررسی می شود و به هر داوطلب نمره A ،B یا C داده خواهد شد. بنابراین اگر از متقاضیان تحصیل در ترکیه هستید بهتر است خود را برای آزمون یوس آماده کنید.
تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم
برای اینکه شما بتوانید در مقطع کارشناسی یا رشته های شاخه پزشکی در دانشگاه های ترکیه تحصیل کنید باید دیپلم خود را گرفته و دوره 12 ساله دبیرستان را تمام کرده باشید. در بین دانشگاه های کشور ترکیه خیلی از آنها با نمره آزمون YOS و برخی دیگر نیز با نمره آزمون SAT و یا هر دوی آنها دانشجو می پذیرند. در این بین برخی از دانشگاه ها هم بدون آزمون و با نمره معدل دیپلم و یا سال آخر دبیرستان نیز دانشجو پذیرش می کنند. در سال تحصیلی 2022- 2021 بسیاری از دانشگاه های ترکیه مثل دانشگاه حاجت تپه، قاضی، آک دنیز و … فقط با شرط معدل اقدام به پذیرش دانشجو نمودند.
توجه داشته باشید که اکثر دانشگاه های سطح بالای ترکیه برای ثبت نام بدون آزمون دانشجویان حداقل معدل دیپلم قرار داده اند. این حداقل نمره ممکن است فقط برای رشته های تاپی مثل پزشکی،دندانپزشکی و داروسازی که پر طرفدار هستند و یا برای کل رشته های تحصیلی تعیین شده باشد.
چه مدارکی برای پذیرش با مدرک دیپلم در ترکیه لازم است؟
طبیعی است که برای ثبت نام تحصیل در ترکیه در هر دانشگاهی چه در داخل ایران و چه در خارج از کشور یک سری مدارک را باید از قبل آماده کرده باشید. معمولا این مدارک از سوی دانشگاه اعلام می شود تا شما از قبل نسبت به تهیه انها اقدام کنید.
- مدرک دیپلم که باید به زبان ترکی ترجمه کرده و در دفاتر اسناد رسمی یا در سفارت ترکیه به تایید رسیده باشد.
- ریز نمرات دیپلم یا دوره پیش دانشگاهی بسته به خواسته دانشگاه، بهمراه ترجمه به زبان ترکی آماده کنید.
- فیش پرداخت هزینه ثبت نام
- اسکن از پاسپورت
- اسکن عکس ۳*۴ با کیفیت
- نمره ی قبولی در آزمون زبان برای رشته و دانشگاه هایی که نیاز دارند.
هزینه تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی
کسی که قصد دارد در یک کشور خارجی تحصیل کند دانستن هزینه های تحصیل در ان کشور نیز برای تصمیم گیری بسیار مهم خواهد بود بنابرین شهریه های تحصیلی دوره کارشناسی ترکیه را در زیر برایتان آماده کرده ایم. این هزینه در دانشگاه های خصوصی و دولتی ترکیه تفاوت بسیاری دارد که مشاهده خواهید کرد.
- هزینه تحصیل در ترکیه در دانشگاه های دولتی با زبان ترکی: ۸۰ تا ۲۵۰ دلار برای دانشجویان بومی کشور ترکیه و ۱۵۰ تا ۷۷۰۰ دلار برای دانشجویان خارجی
- هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی با زبان انگلیسی: ۱۵۰ تا ۵۰۰ دلار برای دانشجویان بومی کشور ترکیه و ۴۵۰ تا ۷۷۰۰ دلار برای دانشجویان خارجی. دانستن این نکته خالی از لطف نیست که این بازه قیمت به این دلیل است که شهریه دانشگاه هایی مانند دانشگاه حاجت تپه بسیار بالا است و دانشگاه هایی مثل دانشگاه آتاتورک هزینه خیلی پایین تری دارند.
- هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی ترکیه: مسلما هزینه تحصیل در دانشگاه خصوصی نسبت به دولتی در هر کشوری بالاتر خواهد بود ترکیه نیز از این مورد مثتثنی نیست. این هزینه رقمی بین 3000 تا 35000 دلار برای اکثریت رشته ها می باشد البته هزینه رشته های علوم پزشکی بالاتر است.
شرایط تحصیلی در ترکیه برای ترک زبانان ایران
تحصیل در ترکیه ۲۰۲۲ برای ترک زبان ها، کمی آسانتر است. بسیاری از دانشگاه های ترکیه نسبت به پذیرش دانشجوهای ترک زبان، رغبت بیشتری نشان می دهند. شرایط پذیرش و تحصیل برای آنها نیز همانند سایر دانشجویان خارجی است. یعنی مدارک مورد نیاز و حداقل نمرات مورد نیاز در مقطع تحصیلی قبلی و نمره آزمون ورودی تفاوتی ندارد. تنها تفاوت در رغبت دانشگاه و در اولویت قرار دادن افراد ترک زبان در صورت برابری شرایط دیگر است. از طرف دیگر مطمئنا ترک زبان ها در پاسخ دهی به سوالات بخش زبان ترکی آزمون YOS که سنجش توانی دانشجو به زبان ترکی است، بهتر خواهند بود.
تحصیل در ترکیه برای پناهندگان چه شرایطی دارد؟
در دانشگاههای ترکیه برای پناهندگان این امکان را فراهم شده است که با درخواست تحصیل در ترکیه، در یکی از دانشگاه های ترکیه بتوانند مشغول به تحصیل شوند. به این افراد برای طول دوره تحصیل خود، کمک هزینه مالی در نظر گرفته شده است. کمک هزینه ها تقریبا ۱۵۰۰ لیر برای هر ترم در نظر گرفته شده است، پیش از آغاز ترم به پناهندگان مشغول به تحصیل پرداخت می شود.
شرایط لازم برای دریافت این کمک هزینه به شرح زیر است:
- ثبت درخواست حمایت بین المللی در DGMM یا UNHCR.
- شماره شناسایی مخصوص بخود را که با کد ۹۹ آغاز می شود از کشور ترکیه گرفته باشند.
- ثبت درخواست برای تحصیل در یکی از مقطع کارشناسی، ارشد و یا دکترا در یکی از دانشگاه های ترکیه.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه
شاید بتوان گفت بهترین و جذاب ترین مقطع تحصیل در ترکیه مخصوصا برای ایرانی ها دوره کارشناسی ارشد است. بسیاری از دانشگاه های ترکیه طبق روال چندین ساله خود،برای دانشجویان خارجی این شرایط را فراهم کرده اند که بتوانند براحتی در دوره کارشناسی ارشد در این کشور تحصیل کنند. داشتن نمره آیلتس ۶ و یا ۶٫۵ از شرایط اصلی تحصیل در این مقطع است. دانشگاه های ترکیه به دلیل دارا بودن امکانات تحصیلی و تحقیقاتی بسیار عالی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد گزینه مناسبی هستند.
تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد از دو راه برای شما امکان پذیر است. هم از طریق بورسیه تحصیلی ترکیه و هم با شرکت در یکی از آزمون های ALES یا GRE و کسب نمره بالا می توانید در یکی از دانشگاه ها ثبت نام نمایید. البته این امکان نیز وجود دارد که از طریق پذیرش بدون آزمون در بسیاری از دانشگاه های دولتی و دانشگاه های خصوصی به تحصیل دوره کارشناسی ارشد مشغول شوید.
مدارک لازم برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در ترکیه
متقاضیان عزیز توجه داشته باشید که موارد ذکر شده در زیر حالت کلی وجود دارد و ممکن است مدارک و شرایط هر دانشگاه با دیگری متفاوت است و مدارکی کمتر یا علاوه از این ها درخواست کنند.
- مدرک ترجمه شده کارشناسی
- ریزنمرات دوره کارشناسی
- ارسال فایل پروژه کارشناسی (برای ثبت نام برخی از دانشگاه ها ضروری می باشد)
- مدرک دیپلم و ریزنمرات آن
- اسکن پاسپورت
- اسکن عکس ۳*۴ با کیفیت
- انگیزه نامه و توصیه نامه
- ویزای تحصیلی
- نمره آزمون تافل، آیلتس
- برای زبان ترکی نمره آزمون تومر
- کسب نمره قبولی در آزمون های ورودی دانشگاههای ترکیه (ALES , GRE , GMAT)
تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری
شاید بتوان گفت دشوار ترین دوره تحصیل در ترکیه مقطع دکتری باشد. سختترین مقطع تحصیلی از لحاظ پذیرش در ترکیه همین دکتری است. تحصیل در این دوره نیازمند تلاش و زحمت زیادی است. علاوه بر این، باید حتما مدارکی چون آزمون GRE، GMAT، مقالات ISI و … را نیز داشته باشید.
معمولاً تحصیل در دوره دکتری در کشور ترکیه سه تا چهار سال طول می کشد. البته بسته به سطح و محتوای دوره و دانشگاه تحصیلی ممکن است برخی دوره ها کوتاه تر یا طولانی تر شوند. شرایط پذیرش و تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری برای هر رشته متفاوت است. نمره زبان آیلتس مورد نیاز برای اخذ پذیرش در مقطع دکتری در دانشگاه های ترکیه از 6 تا 7.5 متغیر است.
مدارک لازم تحصیل برای تحصیل در مقطع دکتری
برای اخذ پذیرش در دکتری ترکیه، متقاضیان باید مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد مرتبط با رشته مورد نظر را داشته باشند. همچنین برای تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری ابتدا باید مدارک تحصیلی قبلی خود از جمله دیپلم، پیش دانشگاهی، کارشناسی و کارشناسی ارشد را به همراه ریز نمرات آنها در اختیار داشته باشید. علاوه بر آنها مدارک زیر نیز لازم است:
- رزومه تحصیلی
- انگیزه نامه و توصیه نامه
- نمره آزمون زبان قابل قبول دانشگاه(آیلتس 6 الی 7.5) یا تافل
- برای زبان ترکی نمره آزمون تومر
- نمره آزمون ALES
- گذرنامه و ویزای تحصیلی
- پاس کردن آزمون های ورودی تعیین شده از سوی دانشگاه ترکیه
تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان
کسانی که مدرک زبان ندارند نیز می توانند در کشور ترکیه تحصیل کنند. بدین صورت که اگر شما تمام شرایط پذیرش در دانشگاه را داشتید و وارد دانشگاه شدید در بدو ورود شما یک آزمون تعیین سطح زبان برگزار می شود اگر شما بتوانید نمره قبولی را بدست آورید، از همان ابتدا ترم تحصیلی شما آغاز می شود. در غیر اینصورت باید دوره های آمادگی زبان (حاضرلیک) را طی کنید. که معمولا از 4 ماه تا یک سال طول می کشد. شما باید پس از اتمام دوره نیز در آزمون تعیین سطح زبان دانشگاه قبول شوید تا وارد ترم تحصیلی بشوید. همچنین برای افرادی که بدون آزمون زبان می خواهند مشغول به تحصیل شوند، دانشگاهها و موسسه های خصوصی بهترین گزینه هستند. از جمله بهترین دانشگاههای خصوصی ترکیه می توان به دانشگاه کوچ و دانشگاه سابانجی ترکیه اشاره کرد.
تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی
در سالهای اخیر کشور ترکیه در جذب دانشجویان بین المللی در رقابت با کشورهای علمی دیگر بسیار موفق عمل کرده است. بطوریکه هر ساله به تعداد دانشجویان بین امللی این کشور افزوده شده و در حال حاضر به بیش از 120000 دانشجو رسیده است. چرا که کیفیت زندگی و تحصیل در ترکیه بسیار بالا بوده و در جذب داشجویان بین المللی تاثیر فراوانی داشته است.
بخش بزرگی از دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل به زبان انگلیسی می شوند. چراکه بسیاری از دانشگاه های مطرح ترکیه و اکثر دانشگاه های خصوصی مانند دانشگاه یدی تپه،بیلکنت، کوچ و … زبان انگلیسی را به عنوان زبان تحصیل خود انتخاب کرده اند. تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه های خصوصی هزینه بیشتری نسبت به دانشگاه های دولتی دارد. ولی شما می توانید از انواع بورسیه های دانشگاه های خصوصی ترکیه در صورت داشتن شرایط استفاده کنید.
اگر بخواهید رشته های پزشکی و دندانپزشکی را به زبان انگلیسی در ترکیه تحصیل کنید می توان به چند دانشگاه زیر اشاره کرد:
- دانشگاه حاجت تپه و دانشگاه آنکارا (پزشکی و دندانپزشکی)
- دانشگاه قاضی آنکارا، دانشگاه آتاتورک، دانشگاه جراح پاشا و کارا دنیز(پزشکی)
- دانشگاه کاتب چلبی، دانشگاه استانبول، دانشگاه مارمارا (دندانپزشکی)
چه رشته هایی را در ترکیه می توان تحصیل کرد؟
دانشجویان بین المللی در کشور ترکیه رشته های تحصیلی متنوعی برای تحصیل در سبد انتخاب خود دارند. سطح کیفی دانشگاه های ترکیه بسیار بالا و مطابق با استاندارد ها و نظام آموزشی اروپا و آمریکا می باشد. هدف دولت ترکیه در رابطه با متقاضیان تحصیل در این کشور این است که فارغ التحصیلان علاوه بر اخذ مدرک مهارت کافی برای ورود به بازار کار داشته باشند. بهترین رشته هایی که می توان در ترکیه تحصیل کرد را در ادامه مطلب می اوریم:
- منسوجات و طراحی
- مدیریت کسب و کار
- مدیریت
- روابط بین الملل
- علوم و مهندسی کامپیوتر
گرایش های مختلف علوم پزشکی در سال های اخیر برای دانشجویان ایرانی بسیار محبوب بوده است. از گرایش های علوم پزشکی پر طرفدار در ترکیه می توان به پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی اشاره کرد.
دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه
اخذ بورسیه تحصیلی دانشگاه های مختلف ترکیه از راه های دیگر برای تحصیل در کشور ترکیه است که می تواند هزینه های شما را بسیار پایین بیاورد. بورسیه تحصیلی تمامی دانشگاه های دولتی و اغلب دانشگاه های خصوصی توسط سازمان Turkiyeburslari انجام می شود. هر سال از اواخر دی ماه تا اول اسفند ماه برای دریافت بورسیه تحصیلی دانشگاه های ترکیه از وبسایت این سازمان اقدام کرده و درخواست بدهید. برای اطلاع از شرایط کلی بورسیه در دانشگاههای ترکیه در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
برای دریافت بورسیه تحصیلی بر خلاف شرایط تحصیل عادی محدودیت سنی وجود دارد: برای دوره لیسانس و پزشکی کمتر از ۲۰ سال، برای دوره ارشد کمتر از ۳۰ سال و برای دوره دکترا کمتر از ۳۵ سال می باشد.
معدل مورد قبول: برای دوره لیسانس حداقل ۱۴، برای دوره ارشد و دکترا حداقل ۱۵ و برای رشته های پزشکی حداقل ۱۸ است.
تهیه مدارکی از قبیل سوابق تحصیلی قبلی، ریزنمرات، رزومه تحصیلی، مقالات، فعالیت های پژوهشی، مدرک زبان (تافل یا آیلتس)، انگیزه نامه، توصیه نامه، پاسپورت، پروپزال و … از ضروریات دریافت بورسیه تحصیلی در ترکیه است.
بورسیه تحصیلی برخی از دانشگاه های خصوصی مانند کوچ، سابانجی، بیلکنت و … یا به صورت کمک هزینه های تحصیلی و تخفیف های آموزشی به صورت (۲۵ درصد، ۵۰ درصد و ۷۵ درصد)، خوابگاه رایگان، بیمه سلامت رایگان و یا کلا تحصیل رایگان می باشد.
برای اطلاع کامل از بورسیه های تحصیلی ترکیه می توانید با موسسه یوس آتاکان تماس گرفته و از کارشناسان ما مشاوره دریافت کنید.
شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم
برای بسیاری از افراد که در داخل ایران دوره دبیرستان خود را به پایان رسانیده اند و دیپلم خود را در رشته های ریاضی یا تجربی یا علوم انسانی و حتی رشته های فنی و حرفهای و کاردانش دریافت کرده اند فارغ از معدل سوال پیش می اید که آیا می توانند در رشته متفاوت با رشته دیپلم خود ادامه تحصیل بدهند یا نه!؟ پاسخی که به این عزیزان می توان داد بله است. شما فارغ از اینکه مدرک دیپلمتان در چه رشته ای بوده می توانید برای ادامه تحصیل در رشته دانشگاهی مورد علاقه تان ادامه تحصیل بدهید.
شرط معدل برای تحصیل در ترکیه
سوال دیگری که برای افراد متقاضی تحصیل در ترکیه به وجود می آید آن است که ایا برای ورود به دانشگاه باید معدل دیپلم بالایی داشته باشند و یا برای تحصیل در برخی رشته ها باید مدرک دیپلم با معدل بالا را ارائه دهند یا خیر. در پاسخ می توان گفت برای پذیرش در دانشگاه هایی که بدون کنکور تمایل به ورود به انها را دارید می بایست معدل آخرین مدرک تحصیلی خود را ارائه دهید البته این موضوع و اینکه چه معدلی برای ورود به دانشگاه های ترکیه (بدون آزمون) مورد تایید می باشد نسبت به هر دانشگاه ی متفاوت است اما در حالت کلی حداقل معدل چهارده(14) در اغلب دانشگا های ترکیه مورد قبول می باشد.
شرط سنی برای تحصیل در ترکیه
خبر خوب برای جا ماندگان از کنکور و ادامه تحصیل که بعد از مدتها تمایل به ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه خود در یکی از دانشگاه های ترکیه را دارند آنست که در رابطه با شرایط سنی، تحصیل در دانشگاه های ترکیه با شرط معدل محدودیت خاصی وجود ندارد و شما در هر سنی می توانید درخواست تحصیل در این دانشگاه ها را داشته باشید.
تحصیل در ترکیه پزشکی
برخی از افراد علاقه خاصی به ادامه تحصیل در یکی از رشته های پزشکی دارند اما متاسفانه به دلیل سختی کنکور ایران موفق به قبولی در دانشگاه مورد نظر خود نمی شوند. در کشور ترکیه رشته های مختلف پزشکی اعم از دارو سازی، دندان پزشکی، دام شناسی و بسیاری از رشته های مرتبط برای علاقه مندان برگذار می شود. از آنجایی که قبولی در کنکور ترکیه و قبولی در آزمون یوس پزشکی ترکیه، آسان تر از قبولی در کنکور ایران است علاقه مندان می توانند برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه اقدام نمایند.
بهترین رشته برای تحصیل در ترکیه
پاسخ به ین سوال کمی مشکل است. زیرا با توجه به استعداد و علاقه هر شخص هر رشته ای می تواند گذینه مناسبی برای انتخاب رشته و ادامه تحصیل باشد. بسیاری از دانشگاه های ترکیه از نظر علمی در سطح بالا و قابل قبولی می باشند و مدارک این دانشگا ها مورد تایید بسیاری از کشورها از جمله ایران است بدون انکه فارغ التحصیلان دانشگاه های ترکیه نیاز به گذراندن واحدهای درسی مازاد در کشور مبدا باشند.
هزینه تحصیل در ترکیه پزشکی و دندان پزشکی
هزینه تحصیل در ترکیه با مقایسه ای که می توان نسبت به کشورهای اروپایی دیگر داشت بسیار مقرون به صرفه می باشد. بسیاری از دانشگاه ها تمهیداتی را برای دانشجویان خود در نظر می گیرند تا هزینه زندگی و تحصیلی و هزینه های پژوهشی و تفریحی برای دانشجویان مقرون بهصرفه باشد برای اشنایی با امکانات رفاهی و هزینه های هر دانشگاه می توانید مقالات مربوط به هر دانشگاه در ترکیه را در همین سایت مطالعه فرمایید. همچنین برای آگاهی از نرخ خهای جدید سال 2022 می توانید سوالات خود را از کارشناسان ما در موسسه آتاکان بپرسید.
هزینه تحصیل در ترکیه
همانطور که در مطالب پیشین ذکر کردیم هزینه های تحصیلی در کشور ترکیه به نسبت هزینه هایی که در سایر کشورها فرد متقاضی تحصیل باید پرداخت نماید بسیار متناسب تر می باشد. از سویی هزینه های رفت و آمد به کشور ترکیه از طریق ایران بسیار مقرون به صرفه تر از سایر کشور های دیگر است. چرا که این کشور دارای مرز زمینی با ایران است و افراد می توانند با اتومبیل خود و یا اتوبوس نسبت به رفت و امد به این کشور استفاده نمایند.
تحصیل در ترکیه پزشکی
رشته پزشکی در اغلب کشورها طرفداران زیادی دارد. زیرا این رشته و نهایتا شغل پزشکی مورد احترام اغلب افراد در جوامع مختلف می باشد. این شغل در کشور ما به علت میزان درآمدی که پزشکان عزیز دارند بخصوص در زمینه های تخصصی مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. اما به دلیل سختی قبولی در ایران موجب شده هر سال تعداد کمی از داوطلبان موفق به قبولی در این رشته را دارند. قبولی در رشته پزشکی و دندان پزشکی در کشور ترکیه نسبتا آسانتر می باشد. زیرا موارد آزمون در ترکیه بسیار کمتر از کنکور ایران است. و همین امر موجب شده متقاضیان ایرانی که تمایل دارند در کشور ترکیه تحصیل نمایند بسیار راحت تر از رشته های پزشکی قبول شوند.
هزینه تحصیل در ترکیه 2020
با توجه به درگیری همه کشورها با بیماری کرونا در این سالهای اخیر و متاثر شدن اقتصاد جهانی هزینه های زندگی در اغلب کشورها بالا رفته است و در نتیجه هزینه های تحصیلی نیز به هملان نسبت تغییر کرده است. البته افرادی که موفق به دریافت بورسه تحصیلی از دانشگاه های دولتی شوند تنها هزینه های زندگی و اسکان را باید پرداخت نمایند که خود /ان نیز به دلایل تمهیداتی که دانشگا های ترکیه برای دانشجویان خود همواره در نظر گرفته اند به نسبت قابل قبول می باشد. فلذا برای اگاهی دقیق از هزینه های ازمون و همینطور هزینه های ثبت نام در دانشگاه مورد نظر خود در سال 2022 در ترکیه می توانید با مشاورین خود در موسسه اتاکان تماس گرفته وبصورت رایگان از مشاوره های خود بهره مند شوید. و به پاسخ دقیق و بروز در خصوص سوالات خود دست یابید.
مشاوره تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه شامل دو بخش اساسی می باشد. یک بخش مربوط به ثبت نام در آزمون یوس ترکیه و آمادگی برای ازمون می باشد که خود این موضوع می تواند شامل دسترسی به اخرین منابع برای امادگی آزمون یوس می باشد و بخش دیگر شامل دسترسی به سوالات سالهای قبل به همراه پاسخ های صحیح است. بخش دیگر مربوط به نحوه شرکت در آزمون می باشد. که موسسه آتاکان اقدام به برگذاری آزمون در در داخل ایران تحت نظارت کشور ترکیه و بصورت قانونی با مجوزهای لازمه از طرف کشور ترکیه است، می باشد. تمامی این موارد اگر با راهنمایی یک مشاوره خوب و آگاه صورت گیرد داوطلب می تواند ره صد ساله را به قولی در یک روز بگذراند. و ر زمان و وقت و هزینه های خود صرفه جویی نماید. شماره های تماس موسسسه اتاکان هموتاره برای ارائه مشاوره بصورت رایگان در خدمت هموطنان عزیز می باشد.
من خیلی استرس دارم بخاطر شرایط کرونا الن امتحانات اسون گرفته میشه یا سخت؟
فشاسهم در ترکیه برای ایرانی ها اسونتر هست چونمسیرش نزدیکتره و هزینه های زندگیش کمتر از کشورهای دیگه هست
تحصیل در ترکیه شرایط خیلی خوبی برای ایرانی ها داره چون مجبور به دریافت و تحمل استرس برای ویزا نداریم