دسترسی سریع به مطالب
تحصیل در ترکیه فرصتی برای پشت کنکوری ها
بسیاری از افراد علاقه مند به تحصیل به علت شرایط سخت قبولی در کنکور ایران متاسفانه قبول نشده و پشت کنکور می مانند و یا از رشته مورد علاقه خود قبول نمی شوند. مجموعه آموزشی آتاکان شرایط بسیار خوب تحصیلی در ترکیه را به شما پیشنهاد میدهد و در تمامی مراحل اخذ پذیرش قدم به قدم در کنارتان خواهد بود.
سیستم آموزش عالی ترکیه چگونه است؟
در سیستم آموزش عالی ترکیه دانشگاهها، دانشکدهها و موسسات آموزش عالی چهار ساله می باشد و موسسات علمی کاربردی دو ساله هستند که همراه دپارتمانها و زیرشاخههای آن به ترتیب توسط Law و YÖK یا Council of Higher Education تاسیس شدهاند. دانشکدهها، دانشگاهها، مدارس آموزش عالی، موسسات، هنرستانها، مرکز علمی و کاربردی، دانشگاهها و کالجهای افسری و پلیسی و مراکز تحقیقی و پژوهشی به عنوان موسسات آموزش عالی ترکیه به شمار میآیند.
شباهت و تفاوت تقویم آموزشی تحصیل در ترکیه و ایران
مدارس عموما در بازه زمانی صبح تا بعد از ظهر دایر می باشد البته با توجه به جمعیت منطقه ای در برخی مناطق پر جمعیت به صورت دو شیفت صبح و بعد از ظهر دایر می گردد. روزهای برگزاری مدارس از روز دوشنبه تا جمعه به مدت پنج روز در هفته می باشد. یعنی حدودا سی و پنج الی چهل ساعت کاری تشکیل می شود. این در حالی است که دانشگاه ها و مدارس در داخل ایران در بازه زمانی روزهای شنبه تا پنج شنبه به کار خود ادامه می دهند. جالب است بدانید که تقویم آموزشی کشور ترکیه تقریبا مانند ایران است یعنی در نیمه های ماه سپتامبر برابر با شهریور ماه آغاز می شود و تا نیمه ماه ژوئن ادامه دارد. در ترکیه دو هفته تعطیلی زمستانی (در بازه زمانی مابین ماه های ژانویه و فوریه) در مدارس وجود دارد. این در حالی ست که در ایران طولانی ترین دوره تعطیلی مربوط به تعطیلات نوروز می باشد. دانشگاه ها در ایران و ترکیه در دو ترم برگزار می شود.
هزینه آموزش پایه در ترکیه چقدر است؟
هزینه آموزش دوره ابتدایی در ترکیه همانند مدارس دولتی در ایران برای تمامی مردم ترکیه بصورت رایگان می باشد. مگر در مدارسی که به موسسات خارجی ارتباط داشته باشند. از طرفی طول دوره تحصیل در پایه ابتدایی در مدارس ترکیه 12 سال می باشد ولی در ایران این مدت زمان شش سال است. زبان آموزشی در مدارس ترکیه به زبان رسمی این کشور یعنی ترکی می باشد.
مسئول برنامه ریزی آموزشی و اجرای آن وزارت آموزش ملی ترکیه می باشد. همچنین مسئول نظارت بر فعالیتهای ارگانهای خصوصی و داوطلبانی که طراحی و ساخت مدارس را بر عهده گرفته اند بر عهده وزارت آموزش ملی ترکیه MEB می باشد.
ارگانی که برنامه های آموزشی را بررسی و مورد بحث قرار می دهد و همچنین قوانینی را برای وزارت آموزش عالی این کشور وضع و اماده می کند Supreme Council of National Education نام دارد.جالب است بدانید که هر استان در ترکیه کارهای آموزشی مربوط به همان استان (Directorates of National Education) را (البته تحت نظارت وزیر آموزش عالی ترکیه) انجام میدهد و تمامی امور تحصیلی در ان استان توسط دولت استانی هدایت می شود. در این بین دولت مرکزی مسئولیت تمام هزینه های آموزش عمومی را بر عهده گرفته و حدود 100 درصد از بودجه عمومی به اموزش ملی ترکیه متعلق است.
دلایل انتخاب ایرانیان برای تحصیل در ترکیه
برای تمامی افرادی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های معتبر خارج از ایران دارند مسئله هزینه ثبت نام در دانشگاه و همینطور هزینه زندگی در آن کشور برایشان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دانشگاه های ترکیه در مقایسه بادانشگاه های کشورهای اروپایی بسیار کم هزینه تر و مقرون به صرفه تر می باشند. البته اعتبار اغلب دانشگاه های ترکیه بسیار بالاست و مورد تایید دانشگاه های ایرانی و همینطور دانشگاه های اروپایی ست.به عنوان مثال خوابگاه های آنکارا هزینه های بسیار مقرون به صرفه ای از دانشچویان دریافت می کنند و یک وعده غذای رایگان نیز در اختیار دانشجویان رار می دهند که خود این موضوع موجب پایین امد هزینه می شود.
از طرفی همانگونه که مطلع هستید تحصیل در رشته های پزشکی بسیار بالاست اما در دانشگاه های ترکیه این هزینه نسبتا پایین تر است.
شرایط ورود به دانشگاه های ترکیه
تمامی افرادی که متقاضی ورود به دانشگاه های ترکیه هستند پس انکه در کنکور ترکیه و یا در ازمون یوس نمره بالایی را دریافت کردند وارد دوره های 4 ساله که Bachelor’s Degree (BA) نامیده می شود، می شوند. در این بین افرادی که نمره بالایی را کسب نکرده اند می توانند وارد دوره دو ساله کاردانی Associate’s Degree (AA) شوند. پس از اتمام دوره کارشناسی، علاقه مندان به ادامه تحصیل می توانند برای دوره کارشناسی ارشد اقدام نمایند که این دوره همانند ایران دو سال طول خواهد کشید و شامل دو نوع دوره فوق لیسانس می باشد.
- دوره فوق لیسانس با پایان دوره ( thesis)
- دوره فوق لیسانس بدون پایان دوره (non-thesis)
در این بین رشته هایی همانند پزشکی و یا دامپزشکی می بایست به مدت پنج الی شش سال تحصیل نمایند.دانشگاه های ترکیه به علت نوع دروس و امکانات موجود در دانشکده های پزشکی می تواند انتخاب مناسبی برای افرادی که تمایل به ادامه تحصیل در رشته پزشکی دارند باشد.
تمامی افرادی که تمایل به ادامه تحصیل در مقطع دکتری دارند می بایست حتما دوره فوق لیسانس را گذرانده باشند. این دوره عموما چهار سال طول می کشد. فارغالتحصیلان رشتههای پزشکی، دامپزشکی و دندانپزشکی میتوانند مستقیما بدون نیاز به دوره فوق لیسانس به دورههای دکتری و PHD راه پیدا کنند. درآمد اصلی دانشگاههای ایالتی فاندی است که سالانه به بودجه آن ایالت تعلق میگیرد. این مبلغ معادل 60% کل درآمد دانشگاه است.
شرایط آزمون ورود به دانشگاه های ترکیه
جهت ورود به دانشگاه های ترکیه متقاضیانی که شهروند ترکیه می باشند و همینطور افراد خارجی می بایست در ازمون هایی شرکت نمایند تا سطح زبان شان مورد سنجش قرار گیرد. برای افرادی که تبعه خارجی هستند یک مزیت عالی وجود دارد و ان شرکت در کلاس های زبان قبل از اغاز سال تحصیلی ست بدون انکه هزینه اضافی بابت گذراندن دوره زبان ترکی بخواهند پرداخت نمایند. تحصیل در ترکیه به زبانهای ترکی و انگلیسی امکانپذیر است. همانگونه که بیان کردیم تحصیل در ترکیه بیشتر به زبانهای ترکی استانبولی و انگلیسی صورت می پذیرد و مجموعه آتاکان خدمات خود را بر اساس این دو زبان ارائه میدهد.
زبان آموزشی در دانشگاه های ترکیه و آزمون های ورودی
زبان آموزشی در دانشگاه های ترکیه عمدتا به زبان رسمی این کشور یعنی زبان ترکی است اما در این بین دانشگاههایی نیز هستند که در آنها زبانهای انگلیسی، فرانسه و آلمانی تدریس میشود. چنانچه نمره بالایی در ازمون یوس دریافت کرده اید و تمایل به ادامه تحصیل در این دانشگاه ها را دارید لازم به ذکر است که در این دانشگاه ها برای دانشجویان مبتدی، سال اول را به آموزش آن زبان خاص اختصاص میدهند.
افرادی که شهروند ترکیه هستند و یا تمایل دارند از دوره دبیرستان وارد مدارس ترکیه شوند می توانند پس از فارغ التحصیلی در دوره دبیرستان وارد مرحله آزمون دو مرحلهای میشوند که از YGS و LYS نامیده میشوند. این آزمون همانند کنکور ایران می باشد و برای این است که دانش آموز فارغالتحصیل شده از دبیرستان اجازه ورود به دانشگاه را پیدا کند. این آزمون هر سال توسط مرکزی به نام ÖSYM برگزار میشود و بسته به نمره آزمون و علاقمندی متقاضی وی را در یکی از دانشگاهها یا مراکز آموزش عالی جای میدهد.
0 دیگاه